Klopsy orzechowo-egzotyczne

Nie będę gadać, tłumaczyć się czy cokolwiek.
Po prostu dziś następuje odwrót od słodkości, wracam do publikacji przepisów z wykorzystaniem Bio tofu PolSoi. Tym razem główną rolę gra tofu marynowane w sosie tamari:

Klopsy orzechowo-egzotyczne

klopsy1

Składniki:

  1. 2 kostki Bio tofu w sosie tamari
  2. 2 porządne łychy (a dla mniej odważnych powiem, że 3 łyżki) masła orzechowego
  3. średnia czerwona cebula
  4. kilka suszonych pomidorów (3-4)
  5. dwie łyżki bułki tartej
  6. kilka kropel sosu sojowego
  7. pieprz

Tofu wrzucamy do miski i rozgniatamy w dłoniach. Dodajemy 2 kopiaste łyżki masła orzechowego i drobno posiekaną cebulkę. Mieszamy dłonią. Na początku masa będzie się lepić, ale później spokojnie opanujecie sytuację i wyjdziecie z tej akcji z czystymi rękami.
Dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Jeśli możemy ukulać krągłego, nierozpadającego się klopsika, znaczy, że masa jest odpowiedniej konsystencji. Jeśli tak nie jest dodajcie więcej bułki tartej.
Kiedy masa nas zadowala, formujemy klopsiki i smażymy. Enjoy! 

W zawiązku ze swoim długim milczeniem i dzisiejszą lakonicznością, na ocieplenie stosunków i żebyście nie pomyśleli, że jest między nami coś nie tak, łapcie urodzinowego Jogiego 🙂

Jogi

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s